Koska edellisestä postauksesta on taas hetki, eikä varsinaista raportoitavaa juuri ole, ajattelin hieman kertoilla missä mennään.

Äsken ystäväni morsiusneitoineen kävi kääntymässä sovituksissa. Toisen morsiusneidon mekko alkaa olemaan jo melko hyvällä mallilla, tänään merkattiin helma ja katsottiin että kaikki on kunnossa. Mekko istui hyvin ja näytti hyvältä. Enää tarvitsee ommella helma ja vuori kiinni vetoketjuun, sekä hieman lyhentää toista olkainta.

Toisella morsiusneidolla oli vasta sovitusversio kokeiltavana. Tekemäni helma oli hyvä, ja kahdesta tekemästäni erilaisesta yläosasta kummankin välimuoto oli toivottu lopputulos. Eli muutamia kaavamuutoksia tiedossa ja sitten ompelemaan. Näemme uudestaan huhtikuun alussa johon mennessä toivon saavani puvun jo pitkälle.

Ystäväni puvun sovituksesta töissä taisinkin jo hehkuttaa ainakin kavereilleni, mutta en ehkä täällä. Hänelle tilattu morsiuspuku oli juuri oikean kokoinen ja pituinen kun laitoimme ystäväni suosikkikengät jalkaan. Ainoat korjaukset mitä pukuun siis tehdään, on laahuksen nostamiseen tarkoitettuja.

Toisen ystäväni kaasonmekkoprojekti on jo melkein loppu. Sain olkaindilemman ratkaistua helpommin kuin olisin uskonut, ja nyt onkin helma ommeltu ja aionoa mitä enää tarkistan on vetoketjun paikka. Puku näyttää todella hyvältä! Ja väri on edelleen todella herkku. :)

Tänään pääsin töissä harjoittelemaan taas kenkien värjäystä, värjäsin yhden kengän tumman turkoosiksi, yhden tumman lilaksi, yhden oliivin vihreäksi ja yhden pinkiksi. Näistä kolmantena tekemäni vihreät onnistuivat parhaiten. Viimeisenä tekemäni pinkit olivat katastrofi, ja osoittivat ainakin sen, etten ainakaan hetkeen aio tehdä pinkkejä kenkiä asiakkaille. :) Tykkäsin kuitenkin kovasti.

Ai niin, kämppikseni oli käymässä Goalla tuossa pari viikkoa sitten ja löysi aivan upean laukun vihreän silkkimekkonsa kanssa. Laukun väri ei ole ihan samaa vihreää, mutta osuu niin lähelle että yhdistelmä toimii mainiosti. Ja laukku, se on aivan upea!

Ja vaikka kaikki varmaan odottaa jo kovasti kevättä, on vielä pakko laittaa loppuun ihana kuva taannoisilta pakkaspäiviltä: